2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article



Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Yangın uzmanlarına gereğince yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı kapılar metal ve kırmızıçı kabilinden malzemelerden dokumalmış güç bir kapıdır.

Yangın kabil ivedi durumlarda içeriden yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur olmayan bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini mideeriye hapseder.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası özellikle olmak üzere yararlanma amacına ve kullanan eş skorsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birhayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu hileışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yerı teselsül opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik cenah ile daha pıtrak yararlanma esenlanabilir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Özellikle hassas ve muteber materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının Yangın Merdiveni Kapısı katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapısı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Not: Haberde adı geçen firma adları ve yangın kapısı fiyatları, salık olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Ekseriya yangın merdiveni ile alay malay kullanılan Yangın Kapısı bu evgin çıkış kapısı, akse anlarında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür yangın kapısı bapların en eke kazanımı kötü sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, diğer yangın kapıları üzere bina eminği düşünceının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, öfkee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

kaynağı değişlemtir]

Report this wiki page